Greitieji kreditai ar iš tikrųjų greiti?

Greitieji kreditai pagal pavadinimą turėtų būti greiti, bet ar iš tikrųjų tokie greiti ?

Taip prieš keletą metu tikrai greitieji kreditai patvirtindavo savo pavadinimą. Nes jie būdavo išduodami tikrai labai greitai. Dažniausiai iki 15 minučių, o kartai ir greičiau. Jokie super vartotojų tikrinimai nebuvo atliekami ir gaudavo kreditą kiekvienas praktiškai pateikęs paskolos paraišką. Todėl greitieji kreditai asocijuojasi su super lengvai gaunamos paskolomis ir iki šiol žmonės ieško tokių paskolų. Tačiau viskas kas gera greitai baigiasi. Daugybė žmonių susidūrė su finansiniais sunkumais, prarado butus. O ką jau šnekėti apie tuos kurie nežinojo, kad buvo paėmę kreditą. Kadangi per aplaidu tikrinimą tai vaikai paimdavo ant tėvų paskolą ar ant senelių. Na ir žinome prie ko viskas privedė. Tad taip tęstis nebegalėjo ir įsikišo Lietuvos bankas.

Kai Lietuvos bankas įsikišo tai uždėjo kredito įmonėms apynasrius, nebeliko greitųjų kreditų mėnesiui savaite, na gal viena ar kelios liko. Tad po įsikišimo pradėjo labiau tikrinti vartotojus jų pajamas. Tenka eiti patvirtinti tapatybe einant į paypost, maxima pasirašant vekselius sulaukiant skambučių. Tai užima nemažai laiko. Taip tai tikrai vis dar greitieji kreditai, nes juos galima gauti per pora valandų. Ir visi tie tikrinimai būna tik pirmą kartą. Bet jeigu norite kredito kitoj įmonėj vėl ta pati istorija. Bet kitas klausimas kodėl gi tada neimti kokios pigesnės paskolos pvz vartojimo jos palūkanos mažesnės, o kai kuriuose įmonėse labai panašios kaip ir bankuose. Tad jeigu tikrina visur vienodai kam mokėti daugiau. Na aišku jeigu reikia greito kredito pvz 50 eurų tai tik pas greituosius kreditus tačiau jeigu didesnės tai reikėtų pasvarstyti ir paieškoti įmonių kurios paskolins pigiau.

Bet dar juokingiausia tai kai Lietuvos bankas uždėjo apynasrius ir nustatė palūkanų lubas. Visos greitųjų kreditų įmonės šį draudimą išvartė kaip akcijas. Kokie jie geri mažina paskolos kainas. Tad kiek apynasrių nedėtų greitiesiems kreditams jie vis tiek išsisuks, kai atrodo, kad padėtis be išeities jie iš to padaro akcijas.